HAKKIMIZDA

Harakani Eğitim ve Yardımlaşma Derneği; Dünya üzerinde savaşlar ve sel, yangın, deprem gibi doğal afet olaylarından etkilenmiş, mağdur olmuş, yaralanmış, sakat kalmış,  zulüm altında yaşayan, maddi manevi ve psikolojik şekilde her türlü sıkıntı çeken insanlara bölge, din, dil, ırk ve mezhep ayrımı yapmaksızın yurt içi ve yurt dışında sizlerin destekleri ile insani yardım ulaştırıyoruz.

Naif ve estetik yardımlaşma kültürünü, ‘sadaka taşları’ modelini örnek alarak canlandırmak.

Tüm dünya yoksulları, garipleri, yetimleri için kalıcı projeler üretmek.

Kuraklığın hüküm sürdüğü, yer altı ve üstü sularının kirli olduğu coğrafyalarda temiz, içilebilir su kuyuları açmak.

Savaşlar, felaketler, hastalıklar gibi nedenler ile ailesini kaybetmiş yetimlere sahip çıkarak hayata kazandırmak.

Uzak Ümmet coğrafyalarında ki kardeşlerimizin İslamiyet’i ve kutsal kitabımızı öğrenip okuyabilmeleri için Dini Bilgiler Eğitim Seti dağıtımı gerçekleştirmek.

Kötü sağlık koşulları, yaşlılık gibi nedenlerin körlüğe yol açtığı katarakt hastalarını tedavi ederek gören gözleri olmak.

İnsanı, insanca yaşamaktan alıkoyan engelleri kaldırmak.

Afet  ve savaş hallerine hazırlıklı olarak, ihtiyaç anında sıkıntılı bölgeye acil olarak ulaşmak.

Zulme uğrayan insanların onur ve itibarını da korumaları için uluslararası politikalara etki etmek.

Kime yardım sorusuna, ihtiyacı olan herkese diyebilmek.

​Harakani Eğitim ve Yardımlaşma Derneği olarak kurulduğumuz yıldan itibaren din, dil, ırk ayırt etmeksizin tüm garipler, mazlumlar, ötelenmişler ve geride kalmışların yüreklerinde ‘yalnız değiliz’ duygusunu oluşturabildiğimiz bir dünya düzenine, ‘iyilikler’ vasıtasıyla kavuşmak için yardım çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz.

Savaşlar, kuraklık, yoksulluk, salgın hastalıklar sebebi ile zor günler yaşayan, yakınlarını kaybedip yetim, öksüz, dul kalmış insanların yaşamlarını idame ettirebilmesi için gerekli olan tüm insani yardımları yaparak, çocuklarımızın eğitim görmelerine yardımcı olarak, gençleri geleceğe hazırlamak, dini vecibelerini kardeşlerimizin yerine getirebilmesi için mescid ve cami yapımları gerçekleştirerek onlara hayatın her alanında destekte bulunup yardımcı olmak.

Dernek olarak şeffaflığı en önemli ilkemiz olarak görüyor ve hayırseverlerimize güven verebilmek amacıyla her etkinlik sonrasında destek olduğu kardeşimizin fotoğraf ve/veya videosunu gönderiyoruz. Ayrıca projelerimizi, birlikte daha güzel işler yapabileceğimizin bilinciyle hayırseverlerin katılımına açık olarak gerçekleştiriyoruz.

Gerek yurt içinde gerekse yurt dışında yardım götürdüğümüz çocukları ve aileleri ekiplerimizle yerinde tespit edip, çalışacağımız bölgenin ve insanların ihtiyaçlarını belirliyoruz. Doğru ihtiyaca göre planlama yapıyor ve tam zamanda gönül kapılarına ulaşıyoruz.

Yardımlarınızı doğru zamanda ve doğru kişiye ulaşması için emanetçi olduğumuzun bilincindeyiz. Sizin ile ihtiyaç sahipleri arasında gönül köprüsüyüz ve emanetlerinizi en hassas şekilde yerine ulaştırmak için tüm detayları gözden geçiriyoruz.

Dil, din, ırk, milliyet ve cinsiyet ayırt etmeksizin tüm çocuklara destek olmaya çalışıyoruz. Yeryüzündeki tüm çocukların ve insanların eşit şartlar altında yaşamaya hakkı olduğuna inanıyor, temel ihtiyaçların daha adil dağıtılması için köprü oluyoruz.

Dernek olarak; hiçbir siyasi partiye, cemaate, takıma veya ideolojik oluşuma yakın durmuyoruz. Her işi ehlinin yapması gerektiği düsturu ile çıktığımız bu yolda işimizi insanlığa yardım götürmek olarak görüyor ve sadece buna odaklanıyoruz.

10 K

Ulaştırıldı